mandag 26. september 2011

Et lite stykke Italia

Valpolicella er vindistriktet og alle de små fine pittoreske byene ligger på rad å rekke. Det samme gjør vingårdene. Druene høstes nå og høsten er kommet, likvel er temperaturen godt over 25 grader om dagen. Kveldene ble naturligvis brukt ute på piazzane.

Bardolini - et fantastisk nydelig sted ved inntil Gardasjøen!

Bardolini - inntil Gardasjøen og i Valpolicella!


Verona er kanskje mest kjent for balkongen der Romeo og Julie hadde sitt møte. Men byen er mye mer, La Arena er en 2000 år gammel arena som ble brukt til kamper i romertiden. Idag er den gjort om til en konsertarena men et fyldig program. Akustikken er fantastisk, en operaforestilling burde man få med seg her!

Verona


Piazza delle Erbe er hyggeligere og mer autentisk (litt færre turister) enn Piazza Bra. Går man inn i de trange smågatene finner man mange små hyggelig enotecaer. I Italia må  man selvsagt handle i den lokale kjøttforhandleren, uttalige skinker, oiliven, oljer, og ost....

Vi var på fotballkamp mellom Chievo Verona og Napoli. En opplevelse også for de som ikke er interesserti fotball! Ta med vinflaska, spis den lokale maten fra bodene utenfor stadion og hør på stemningen om du ikke vil inn og se på kamp. Italienere har et enormt engasjement for laget sitt, det i seg selv er verdt å oppleve! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar